Föreläsning om kost

29/9 Förälder eller tränare för barn under 12 år och 27/10 Tonårsförälder eller tränare för ungdomar från 13 år och uppåt.

2022-09-29 18:00 – 20:00

Förälder eller tränare för barn under 12 år.

Barn och ungdomar som växer behöver energi för att utvecklas och prestera. Om de får i sig för lite energi kan det påverka tillväxten, försena puberteten och öka skaderisken. RF-SISU anordnar en föreläsning för dig som förälder eller tränare för barn under 12 år.

Vill du veta mer om vad som behövs för att ditt barn ska få så goda förutsättningar som möjligt för att växa och utvecklas? Då är du välkommen till en föreläsning med Anna Åström som äridrottsdietist i samarbete med SOK. Anna ger dig tips och råd på hur en god och näringsriktig kost ska se ut och går även igenom hur du kan planera för att få det så bra som möjligt.

Innehåll:

  • Energibehov/energibalans
  • Energikällor kolhydrater, fett och protein
  • Näringsämnen och vätska
  • Tips för att barnen ska få i sig det de behöver
  • Måltidssammansättningar och planering

Föreläsningen riktar sig till dig som är förälder eller tränare för barn under 12 år. Om du är förälder eller tränare till barn över 12 år och vill veta mer om näringsriktig kost för äldre barn och ungdomar anordnar vi en till föreläsning om just detta ämne den 27/10.

Ladda ner inbjudan här!

2022-10-27 18:00 – 20:00

Tonårsförälder eller tränare för ungdomar från 13 år och uppåt.

Ungdomar som växer behöver energi för att utvecklas och prestera. Om de får i sig för lite energi kan det påverka tillväxten, försena puberteten och öka skaderisken. RF-SISU anordnar en föreläsning för dig som är tonårsförälder eller tränare för ungdomar från 13 år och uppåt. Är du själv i tonåren och tränar så är du också varmt välkommen att vara med på föreläsningen.

Det är viktigt att äta näringsrik mat som ger en lagom balans av kolhydrater, fett och protein. Att ha en bra måltidsplanering under dagen gör det lättare att nå energibalans. Med en bra måltidsordning blir det också lättare med måltidstajming i förhållande till träning och att främja en god återhämtning.

Att laga bra mat till idrottande barn ställer en delkunskapskrav på dig som är förälder och somhandlar och lagar maten.

Vill du veta mer om hur du kan planera? Anna Åström är idrottsdietist i samarbete med SOK ochhåller i en föreläsning där.

Ladda ner inbjudan här!

Du väljer själv om du sitter med på föreläsningen hemifrån via Teams eller så kommer du/ni till Öbacka Sportcenter och deltar gemensamt i grupp från konferensrummet bakom läktaren i A-hallen. Vi samlas 17:50 vid båda gångerna.

OBS! Glöm inte att anmäla dig via idrottonline på ovan länkar oavsett om du sitter hemifrån eller kommer till konferensrummet i hallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait