Juniorträning

Racketsport för alla åldrar på alla nivåer

Hos oss kan man träna på alla nivåer

Från minitennis med mjuk boll till vanlig hårdboll.

Tennisträningen bedrivs i gruppform med 3-15 spelare/grupp. Man önskar själv hur många gånger i veckan man vill spela så försöker vi fixa det. Badmintonträningen bedrivs även den i gruppform med 2-4 spelare/bana.

Vi har grupper för nybörjare i alla åldrar och racketskola för barn mellan 4-6 år samt 7-9 år där vi blandar övningar med t ex koordination med inslag av både tennis, badminton och multiskillz. Därefter spelar man med midiboll och maxiboll innan man går över till hårdboll. Eller så väljer man att spela badminton efter racketskolan.

Det finns även tävlingsgrupper för alla åldrar. Träningarna hålls av en huvudtränare och på racketskolan samt midi/maxi träningarna har vi också 2-3 hjälptränare med på banan beroende på hur stor gruppen är.

Minitennis (racketskola)

Mjukboll eller röd boll, 75% långsammare än en vanlig boll. Racketstorlek varierar mellan 43-50 cm (upp till 23 tum).

Miditennis

Orange boll, 50% långsammare
än en vanlig boll. Racketstorlek
varierar mellan 58-63 cm (23-25 tum).

Maxitennis

Grön boll, 25% långsammare
än en vanlig boll. Racketstorlek
varierar mellan 63-65 cm (25-
26 tum).

Hur börjar man?

Juniorträningen startar inför varje skoltermin. Man anmäler sig senast i början av september inför höstterminen och då gäller anmälan även inför vårterminen som startar i början av januari. Det går naturligtvis även bra att anmäla sig inför starten av vårterminen också. Bokning av våra kurser (tennis och badminton) gör man via MATCHi – www.boka.tennis.

Men man kan också när som helst kontakta våra tränare mitt i säsongen om man vill provspela några gånger innan man bestämmer sig för att börja träna “på riktigt”. Men då har man inte samma möjlighet att önska tid då man kan spela.

Vi erbjuder även fysträning (utan extra kostnad) två gånger i veckan för alla medlemmar, då har vi ett fyspass på någon av våra banor och ett pass i vårt gym. På sommaren har vi tennisträningen utomhus, vid dåligt väder flyttar vi inomhus när det är möjligt.

Hur hittar man till oss?

Vi håller till i Öbacka SportCenter på Högslätten. Vi har 2st inomhusbanor för tennis i C- och D-hallen (tennishallen) och i B-hallen spelar vi badminton på 5st banor. Mer information om våra banor finns här.

Vill man hyra tid för att spela någon av våra racketsporter på egen hand så går det bra att hyra tid via vårt bokningssystem MATCHi. Där bokar man även plats på våra kurser och aktiviteter – www.spela.tennis.

Har du frågor om t ex bokning av plats på någon av våra kurser och aktiviteter kan man kontakta vår tennistränare Anneli Thunberg.

Boka plats på någon av våra kurser eller aktiviteter